duminică, 10 octombrie 2010

Paza şi protectie

- Ce este societăţile de Pază şi Protecţie, ce vrea şi ce face ele?!
- Păiii... NIMIC!?


1. Introducere




     Mass-media noastră, travestită transsexual în paparazzo-vânător, ’’împuşcă” excelent evenimente, ştiri şi informaţii - denumiri date de Ea. În realitate, sunt compilaţii de flash-uri din realitatea crudă: crime, violuri, accidente, incendii, catastrofe, jafuri, tâlhării, sinucideri, migraţii şi şovinisme etnice, scandaluri „maneliste” etc.Toate acestea se speculează până la epuizarea subiectelor şi… a noastră – evident.
     Ei bine, cu toate astea, nu am văzut nicio ştire despre rezolvarea unei situaţii specifice de către vreo societate de felul "Pază şi Protecţie". Şi ştiţi de ce ? Pentru că NU SE EZISTĂ! Iar dacă cineva îmi dă un exemplu, acesta constituie excepţia ce confirmă regula.


2. Cuprins
     Cum se demarează o astfel de afacere? Simplu!



     Se ia una bucată individ...

 baştan, interlop acoperit sau (în cazuri rare, frustrat de propriile fobii) cetăţean împrumutat bancar – şi se înfiinţează o societate, S.R.L. sau S.N.C. (când familia ori un prieten achiesează). Se caută un sediu - „acoperit” – şi se organizează o selecţie de „personal” cu C.V. masiv-impersonal. Se aleg, pe sprânceană şi teşitură de primată, Goliaţi, cu simţul u(o)morului. Masivitatea, pe verticală şi orizontală, este criteriul princeps, sau biceps-triceps-pectoralo-deltoid (nu ştiu exact, că am lipsit la ora asta de Anatomie). Cred, cu forţă, că sternocleidomastoidienii au importanţă, din reflex, numai la menţinerea capului în stare de funcţionare… exterior-fizică, pe poziţia corectă în masticaţie şi/sau rumegare – că iar le încurc. Iar ceafa… ei! Cu ea e altă problemă. Cea mai bună este la grătar!



     Se dotează adunătura de hăndrălăi cu bastoane (supradimensionate), spray-uri lacrimogene, pistoale cu aer comprimat, cu gaze şi chiar cu cartuşe, cu veste antiglonţ, başca aparatura electronică de urmărire, monitorizare şi detectare – de la sediu. Şii… se aşteaptă alarme, de la dispozitivele urlătoare ale fraierilor de la magazine, filiale de bănci (căci băncile serioase si mari procedează… în moduri serioase) şi alte buticuri şi „coteţe” cu pretenţii patronale.
     Alarme - stimulate de o vrabie neatentă, sau o mâţă indrăgostită - care „scoală” şi deranjează tot cartierul şi care tac singure, sau decuplate de cineva (din interior), când nimeni nu a dat iama prin bunurile patronului.
     Dacă, realmente, este un hold-up, atunci tot Poliţia, săraca, intervine – cu întârziere, desigur.
     În rest, numai de bine! Fraierii cotizează la „Pază şi Protecţie, sau Securitate”, după caz şi băieţii-păzitori stau „călare” pe cafele şi ţigări, în aşteptarea unuia, sau mai multor „berbeci”, nimeriţi întâmplător prin zona de alarmă, care o „încasează”, metodic şi profesionist de la „specialiştii” în caftit - cu simţ de răspundere, plus bastoane (profesionale), pumni în fălci, capuri în gură şi picioare peste tot (ficat, splină, stomac şi alte locuri neortodoxe sau ruşinoase).
***
     Ca bârfă, despre muşchii unora dintre ei, pot spune că sunt, mai degrabă, căptuşiţi cu straturi de trigliceride slăninoase (scuzaţi pleonasmul!), decât reliefaţi şi masivi, ca ai celor ce practică sportul numit culturism. De altfel, dacă este vorba despre forţă, la mulţi din cei „umflaţi” nu prea este proporţională cu volumul muscular.
     Ce ziceţi de un Nicu Vlad – în perioada activă (şi chiar acum)? Acolo forţă! Muc şi sfîrc. Niciun pic de osânză. Numai fibră.
     Ce ziceţi de un Ivan Patzaichin?! Numai vână, fibră şi frânghii de tendoane – nu mai zic de faciesul lui, care trădează o voinţă teribilă.
     Totul de la cei doi şi de la alte nume celebre a fost obţinut prin muncă îndârjită şi sacrificii.
     Zilele trecute i-am văzut, la TV, pe băieţii de la sportul numit polo. Ăia bărbaţi! Munciţi, ambiţioşi, frumoşi, musculoşi, dar la modul elegant, sculptural, natural – combinaţia echilibrată între celebrele contradicţii masculine, Hercule vs. Apollo.
***
     Societăţilor cu pricina, numite, de exemplu; „Dragon star”, „Sharks” sau „Garda puterii” , le-ar sta mult mai bine cu denumiri ca, „Bătăuşii S.N.C.” sau „Caftangiul S.R.L.”
     Ferească-ne Domnul, însă, de mai rău!
     Notă: orice asemănare cu indivizii din trupele speciale de intervenţie ale Poliţiei, trupele SPP şi bodyguarzii, înregimentaţi sau nu, este – selectiv - întâmplătoare şi – mai ales – involuntară. Deosebirea, fără a fi de esenţă, este că unii sunt… mascaţi.
     Atenţionez, sus şi tare, că folosirea de steroizi anabolizanţi, gen (mai vechii) Naposim şi/sau Decanofort – atâţia ştiu, căci sunt depăşit de situaţie şi de vremuri – este strict interzisă, fără reţete (Sic!)
     Puteţi, sau nu, să fiţi de acord… ca balcanici, că nu merită să-ţi umfli muşchii, muncind pe brânci, cu sânge şi sudoare, precum Arnold (Terminatorul - de 6 ori Mr. Univers şi de 5 ori Mr. Olimpia) şi… fără „proptele” pentru puturoşi şi inconsecvenţi!


3. Încheiere


     Recunosc, spăşit, că am scris acest articol-pamflet, din invidie şi ranchiună.
M-am prezentat şi eu cu CV-ul, bibliografia, biblioraftul şi… conexiunile necesare la selecţie.
M-au respins, din cauză de fizic - translucid, de psihic - slab de înger, de spirit - noncombativ şi de… conexiuni!
Ale mele erau… mentale!
     Şi ce frumoase erau echipamentele-uniformă! Parcă-ţi dădeau putere şi importanţă! Dar despre asta, vorbim altădată.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Năvăliţi la comentarii şi/sau înjurături... numai să nu plângeţi!